Peta međunarodna naučna konferencija EEE 2016.


 

Peta međunarodna naučna konferencija pod nazivom "Zapošljavanje, obrazovanje i preduzetništvo", pod pokroviteljstvom „Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo“ (VŠ PEP) iz Beograda, Ministarstva privrede i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, održana je 28. i 29. oktobra u Beogradu.

Na otvaranju naučne konferencije potpisan je i ugovor o saradnji VŠ PEP sa Ruskim Novim Univerzitetom iz Moskve, ministarstvom prosvete Republike Gabon i Univerzitetom Privredna akademija iz Novog Sada. Potpisnici ugovora su bili: direktor VŠ PEP prof. Dr Jovan Živadinović, prorektor RNU Igor Darda, Branka Vijoglavin ispred ministarstva prosvete Gabona i rektor Privredne Akademije Mirko Kulić.

Suorganizatori ove konferencije su: Internacionalni istraživački institut za socijalno preduzetništvo i ekonomski razvoj (IRISEED) iz Birmingema (Velika Britanija), Internacionalni koledž za interdisciplinarne studije (SAD), Fakultet za preduzetništvo – Univerzitet u Teheranu (Iran), Beogradska bankarska akademija (Srbija), Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka, Fakultet za filozofiju – Univerzitet u Sofiji “St. Kliment Ohridski” (Bugarska) i Evropski savet za mali biznis i preduzetništvo – ECSB Univerzitet u Turku (Finska).

U subotu 29. oktobra održan je i okrugli sto sa zanimljivom temom: ,,Troškovi i ekonomski efekti procesa pridruživanja i pristupanja Srbije EU i ekonomski efekti nakon punopravnog članstva“. Na okruglom stolu su, pored profesora Milana Beslaća sa VŠ PEP učestvovali i: prof. dr Dušan Janjić, narodni poslanik prof. dr Miladin Ševarlić, predsednik Društva ekonomista Beograda prof. dr Gojko Rikalović, Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije i akademik prof. dr Radmila Grozdanić, sa Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Istoga dana, 29. oktobra, održan je i Forum “Time management - Stress management”. Forum je vodio prof. dr Žarko Pavić, a panelisti su bili: dr Slavko Karavidić, dr Mihaela Stroe (Rumunija), Jasmina Tal (Bugarska) i Ioana Andrievici (Rumunija).

Serbian road to the EU: Finance, insurance and monetary policy PDF
Achieving excellence in education, employment and human resource management PDF
Entrepreneurship: Types, current trends and future perspectives PDF
Book of abstracts PDF

Pogledajte i foto-galeriju sa događajaOVDE.