Koji smerovi postoje na VŠ PEP?

 

VŠ PEP trenutno nudi studijski program u tri usmerenja osnovnih akademskih studija i dva master studija i to:

 • Poslovna ekonomija i preduzetništvo

Osnovne akademske studije I stepena u trajanju od 3 godine, sticanje 180ESPB i zvanje bachelor ekonomista

Master akademske studije II stepena u trajanju od 2 godine i sticanje ukupno 300ESPB i zvanje master ekonomista

 • Finansije, bankarstvo i osiguranje

Osnovne akademske studije I stepena u trajanju od 4 godine, sticanje 240ESPB i zvanje diplomirani ekonomista

Master akademske studije II stepena u trajanju od 1 godine i sticanje ukupno 300ESPB i zvanje master ekonomist 

 • Pravo 

Osnovne akademske studije I stepena u trajanju od 4 godine, sticanje 240ESPB i zvanje diplomirani pravnik                 

 

Koliko traju studije?

 

Osnovne akademske studije na smeru Poslovna ekonomija i preduzetništvo traju 3 godine (180ESPB). Nastavak studija na master studijskom programu traje 2 godine (120ESPB). Osnovne akademske studije na smeru Finansije, bankarstvo i osiguranje traju 4 godine (240ESPB). Master studije na ovom smeru stoga traju godinu dana (60ESPB). Osnovne akademske studije na smeru Pravo traju 4 godine (240ESPB). Osnovne akademske studije na smeru Pravo traju 4 godine (240ESPB).

Da li su svi studijski programi na osnovnim i master studijama akreditovani?

 

Da, svi studijski programi su akreditovanii u skladu su sa Bolonjskom deklaracijom.

Koliko koštaju studije na VŠ PEP?

 

Školarina na osnovnim studijama iznosi 1000€ u dinarskoj protivvrednosti. Školarina na master studijama iznosi 1300€ u dinarskoj protivvrednosti. U cenu školarine uračunate su knjige i sav prateći materijal neophodan za rad.

Da li postoje i koje su pogodnosti plaćanja?

 

Svojim studentima uvek izlazimo u susret i trudimo se da im na sve moguće načine olakšamo studiranje na VŠ PEP. Tako pružamo mogućnost plaćanja školarine na čak 10 mesečnih rata. Za plaćanje školarine u celosti odobravamo umanjenje od 10% na cenu školarine.

Imamo i specijalno, „porodično“ umanjenje koje se uračunava studentima članovima porodice, a koji studiraju na VŠ PEP, gde svaki sledeći upisani član ostvaruje 20% sniženja na školarinu. Studenata sa takvom vrstom sniženja je bilo oko 40 u prethodnoj akademskoj godini.

Najbolje i najtalentovanije studente nagrađujemo stipendijama.

Koji su uslovi za upis?

 

Ukoliko želite da upišete osnovne akademske studije, neophodno je da imate završenu četvorogodišnju srednju školu. Ukoliko želite da upišete master akademske studije, neophodno je da imate završene osnovne akademske studije adekvatnog usmerenja i sa određenim brojem ESPB bodova. Tako studijski program Poslovna ekonomija i preduzetništvo master akademskih studija možete upisati ukoliko imate najmanje 180ESPB bodova sa prethodno završenim akademskim studijama. Master akademske studije studijskog programa Finansije, bankarstvo i osiguranjemožete upisati sa najmanje 240ESPB bodova sa osnovnih akademskih studija. Za master akademske studije oba smera neophodno je da ste završili osnovne akademske studije iz naučnog polja društveno-humanističkih nauka (naučna oblast ekonomske nauke, menadžment i biznis). Ukoliko ste završili osnovne akademske studije iz drugih naučnih polja, da biste upisali master akademske studije neophodno je da dobijete znanja i položite ispite iz predmeta: Preduzetništvo, Finansijski menadžment i Poslovna ekonomija.

Šta mi je sve potrebno od dokumenata za upis?

 

Za upis na osnovne akademske studije:

 • Prijavni list (dobijate u našoj studentskoj službi)
 • Original ili overene fotokopije svedočanstava svih razreda srednje škole
 • Original ili overena fotokopija diplome o završnom ispitu
 • Fotokopija lične karte
 • Original izvod iz matične knjige rođenih
 • Dve fotografije formata 3,5x4,5cm
 • Dokaz o uplati naknade za prijavu na konkurs

Za upis na master akademske studije:

 • Prijavni list (dobijate u našoj studentskoj službi)
 • Original ili overena fotokopija diplome osnovnih akademskih studija
 • Fotokopija lične karte
 • Original izvod iz matične knjige rođenih
 • Dve fotografije formata 3,5x4,5cm
 • Dokaz o uplati naknade za prijavu na konkurs

 

Da li je VŠ PEP međunarodno priznata škola?

 

Da. Ispiti položeni na VŠ PEP priznaju se na mnogobrojnim fakultetima u inostranstvu. Veliki broj naših studenata svoje školovanje je nastavilo na prestižnim fakultetima u Evropi i SAD.

Šta mogu da radim nakon završenih studija?

 

Studije vam omogućavaju da obavljate referentske poslove koji se tiču ekonomije, finansija, marketinga, ljudskih resursa i sl. Takođe možete obavljati funkcije menadžera nižeg i srednjeg nivoa u privrednim subjektima kao i biti osnivač privrednog subjekta. Možete biti istraživač u odeljenju za organizaciju, menadžment ljudskih resursa ili u odeljenju za razvoj, raditi kao konsultant za organizaciju i menadžment, projektant organizacije, projektant sistema plaćanja i nagrađivanja, menadžer projekata proizvoda, promena, poslovnih procesa ili pojedinih poslovnih funkcija i sl. Tokom master studija stičete sposobnost integrisanja znanja, rešavanja složenih problema i rasuđivanja na osnovu dostupnih informacija koje sadrže promišljanja o društvenim i etičkim odgovornostima povezanim sa primenom znanja i sudova što vam omogućava širi dijapazon zanimanja nakon studija. Možete se baviti i poslovima planiranja i analize, nadzora i kontrole, procenama profitabilnosti investicionih projekata i sl.

Niste pronašli odgovor na svoje pitanje?

 

Kontaktirajte nas. Uvek smo spremni da odgovorimo na sva vaša pitanja, rešimo nedoumice i pružimo vam potrebne informacije. Posetite nas na nekoj od lokacija naših ustanova. Možete zakazati sastanak sa našim predstavnicima u vašem gradu kako biste nas bolje upoznali i saznali sve što vas zanima. Pozovite nas svakog radnog dana između 9 i 18 časova na tel. 011/2762-194, u Čačku na 032/347-102, Jagodini 035/240-950, Loznici 063/1027-781 ili nam pišite na info@vspep.edu.rs