Vodič za buduće studente

Naslovna najnovije

Dragi budući studenti, Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo vam nudi brojne vannastavne aktivnosti koje vam, pored znanja koja stičete tokom nastavnih aktivnosti, pružaju mogućnost da razvijete ili ojačate dodatne veštine u znanju, komunikaciji, logici, sportu, javnom nastupu, a takođe uz aktivna učešća i dobre rezultate u vannastavnim događajima i mogućnost stipendije za školovanje. 

Naši studenti redovno uzimaju učešće u mnogim studentskim takmičenjima, gradskim i međunarodnim, u sportu i znanju. Poznata su učešća u letnjem studentskom takmičenju „Menadžerijada“, kao i zimskom „Euroijada“ na kojima su naši studenti nekoliko godina bili generalni pobednici osvojivši najveći broj zlatnih medalja. 

Studenti Škole su bili učesnici a ujedno i predstavnici na brojnim prestižnim takmičenjima studenata u Španiji, Italiji, Indiji, Maleziji, Libanu, Engleskoj, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Grčkoj, Rusiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i širom Srbije. Važno je napomenuti da se svi uspesi naših studenata vrednuju i nagrađuju stipendijama.

Sportski život na VŠ PEP je postao tradicija, ukoliko ste aktivni sportista ili pak igrate neki sport iz hobija, kod nas imate mogućnost da uz školovanje nastavite aktivno da se bavite sportom, a čak i da uz učešće na takmičenjima putujete i družite se. 

Studentski parlament je konstituisan u cilju zaštite interesa studenata. Na ovaj način studentima je omogućeno aktivno učešće u donošenju odluka za studiranje i sprovođenje nastavnog procesa. Jedan od projekata studentskog parlamenta je bila organizacija „Foruma mladih lidera“ koji je zabeležio veliki uspeh i pozitivne komentare učesnika. Takođe, članovi parlamenta su aktivni u organizovanju studentskih druženja, ekskurzija i žurki. Parlament svake godine bira predstavnike studenata što omogućava i novim studentima da postanu članovi i zajedno sa ostalim učesnicima parlamenta zastupaju interese studenata VŠ PEP.

Debatni klub je takođe organizacija koja postoji kod nas, a koja je otvorena za nove članove koji žele da usavrše svoje veštine komuniciranja, argumentacije i javnog nastupa. Za nove polaznike se organizuju radionice i vežbe na kojima se upoznaju sa osnovama debate.

Naš debatni klub beleži velike uspehe u svetu, učestvovali su na mnogim evropskim i svetskim prvenstvima, a zlato su doneli iz Varšave na evropskom prvenstvu 2016., Londona 2015., Moscow Open-a 2016.  Debatni turniri se organizuju širom sveta, a naši studenti su aktivni učesnici na velikom broju njih.

Šahovski klub VŠ PEP pobednik je više me­đunarodnih studentskih turnira. Studenti šahisti već nekoliko godina pobeđuju na međunarodnom takmičenju „Menadžerijada“ koje okuplja fakultete iz či­tavog regiona, a 2012. pobedili su i na takmičenju „Ekonomijada“. Već tri godine za redom šahovska ekipa VŠ PEP organizuje turnir sa Univerzitetskom reprezentacijom Mađarske. U sva tri odmeravanja snaga naši studenti izašli su kao pobednici.

Zahvaljujući svim ovim rezultatima ostvarenim u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, stvorena je određena slika o Školi kao respektabilnoj ustanovi koja veliku pažnju poklanja osnovnim (nastavnim aktivnostima), ali koja ujedno polaže pažnju i na kontinuiran razvoj vanna­stavnih aktivnosti, odnosno učešću studenata u sportskim manifestacijama, manifestacijama promo­visanja znanja, kao i poboljšanja standarda studenata.