Evo kako da ostvarite pravo na stipendiju u VŠPEP

Naslovna stalne vesti

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo je, godinama unazad, poznata po društveno odgovornom poslovanju i jedna od prepoznatljivih karakteristika Škole jeste dodela mnogobrojnih stipendija studentima.

Ono što je takođe važno jeste da je moguće na više načina ostvariti pravo na stipendiju, pa su tako studenti koji podnose zahtev za stipendiju podeljeni u više grupa. 

Naime, moguće je dobiti stipendiju na osnovu proseka gde studenti sa prosekom ocena preko 9,00 do 9,49 ostvaruju 20% sniženja na školarinu, 50% sniženja dobijaju studenti sa prosekom 9,50-9,99, a studenti sa prosekom 10,00 dobijaju punu stipendiju.  Stipendije po osnovu proseka steklo je oko 40 studenata prethodne akademske godine na osnovnim i master studijama.

Takmičarska nagrada se dodeljuje studentima sportistima koji se takmiče na domaćim i međunarodnim turnirima za VŠ PEP, a koji su za punu stipendiju od 100% osvojili dve zlatne medalje u toku akademske godine, odnosno jednu zlatnu ili dve srebrne za 50% stipendije. Sportske stipendije u toku prethodne godine dobilo je 25 studenata na osnovim i master studijama.

Škola se trudi da svoje studente motiviše na preduzetničke inicijative, te je stoga uvela i preduzetničku nagradu, a to znači da naš student stiče, za svakog novoupisanog studenta koji je došao po njegovoj preporuci, 20% sniženja na školarinu. Ukoliko student upiše 5 novih studenata ne plaća školarinu za tu godinu školovanja. Čak 60 studenata je ostvarilo preduzetnički popust na školarinu u prethodnoj godini.

Porodična nagrada se uračunava studentima članovima porodice, a koji studiraju na VŠ PEP, gde svaki sledeći upisani član ostvaruje 20% sniženja na školarinu. Studenata sa takvom vrstom sniženja je bilo oko 40 u prethodnoj akademskoj godini.

Pored svih ovih mogućnosti koje Škola nudi svojim studentima za mogućnost smanjenja školarine ili pune stipendije za školovanje, Škola pokazuje veliku brigu za socijalno ugrožene, te studentima koji su u teškoj materijalnoj situaciji omogućava rate, popuste, prolongiranje plaćanja ili čak potpuno oslobađanje plaćanja u zavisnosti od težine situacije u kojoj se student nalazi, čime pokazuje posvećenost društveno odgovornom poslovanju.