Šahovski susret univerzitetskih reprezentacija Mađarske i Srbije

Naslovna najnovije

Tradicionalni susret Univerzitetskih reprezentacija Mađarske i Srbije održan je u subotu 29. aprila u KC "Studentski Grad". Na 11. tradicionalnom susretu pobedila je ekipa iz Srbije rezultatom 5:3, dok je u brzopoteznom šahu (5 minuta plus 2 sekunde) odigrano nerešeno.

Ekipu iz Srbije sačinjavali su studenti Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP). 

Turnir je otvorio dr Dušan Cogoljević osnivač Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP), dok je prvi potez povukao vođa  mađarskog tima Grin Đerđ. Turnir se organizuje u saradnji sa Udruženjem "Gardoš" iz Zemuna čiji je predsednik Laslo Vadlave.

Na prvoj tabli na kojoj su igrali Boban Bogsavljević protiv Mihok Olivera rezultat je bio 0,5:1,5, na drugoj tabli Marko Nenezić je pobedio Bagi Mate rezultatom 1,5:0,5. Miloš Stanković je na trećoj tabli pobedio 2:0 Grim Daniela, dok je Adela Velikić igrala nerešeno 1:1 sa Juhaš Barbarom. Ukupan skor 5:3 za Srbiju. 

Druženja univerzitetskih reprezentacija organizuju se od 2010. godine, a poslednjih nekoliko godina igra se dva puta godišnje, po jednom u Beogradu i Budimpešti. Pokrovitelj ovog turnira bila je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) čiji su studenti poznati po brojnim sportskim uspesima na domaćim i međunarodnim turnirima.

VŠ PEP je generalni sponzor najuspešnijeg šakovskog kluba u Srbiji "Jelica PEP" iz Goračića.