VŠPEP ambasador srpske nauke i sporta

Naslovna najnovije

 

Na poziv Mađarske Univerzitetske Sportske Federacije (Hungarian University Sports Federation) šahovski tim beogradske Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) učestvovao je na prijateljskom šahovskom turniru u Budimpešti 13. i 14. novembra 2010. godine. Šahisti „Jelica PEP“, inače najbolji srpski univerzitetski tim, odigrali su prijateljske mečeve sa Omladinskom reprezentacijom Mađarske i sa ekipom šahovskog kluba „Barca Geoden“, najboljim timom visokog školstva Mađarske. Šahisti „Jelica PEP“ pobedili su Omladinsku reprezentaciju Mađarske rezultatom 2,5 - 1,5 a najbolji mađarski univerzitetski tim rezultatom 3 – 1.

 

Saradnja Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) i Mađarske Univerzitetske Sportske Federacije uspostavljena je uz posredovanje predsednika  Udruženja „Gardoš“ Lasla Vadlave.  Ovo Udruženje, koje se bavi promocijom  mađarsko-srpske rivrede i kulture i saradnjom sa srpskim kulturnim institucijama u Mađarskoj, prepoznalo je Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo kao najboljeg reprezenta srpskog univerzitetskog sporta, kulture i nauke.

 

Sa domaćinima turnira, generalnim sekretarom Mađarske Univerzitetske Sportske Federacije Hedi Csabom i predstavnikom ŠK „Barca Geoden“  Adamom Đorđom dogovoren je nastavak saradnje i održavanje novog turnira, na proleće, u Beogradu. Prilikom posete Mađarskoj Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) predstavljali su pomoćnik direktora Đorđe Minkov i predsednik ŠK „Jelica PEP“ Nebojša Baralić.