PUT KA VRHU: PEP ostvario značajnu saradnju sa Univerzitetom iz Rusije!

Naslovna najnovije

Put ka vrhu visokoškolskih institucija se nastavlja novom, značajnom međunarodnom saradnjom koja je potpisana i zvanično overena na Osmoj međunarodnoj konferenciji EEE 2019 u hotelu Holiday Inn, u Beogradu.

Direktor Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Jovan Živadinović je nakon kratkog govora pristupio svečanoj ceremoniji potpisivanja Ugovora o saradnji sa Aleksejem Zajcevim, predstavnikom ruskog Univerziteta za menadžment "Orel" nazvanog po I. S. Turgenjevu.

- Nadam se da će ovaj ugovor neće samo biti o saradnji, već i da je najbolji način za zasnivanje prijateljstva između naših univerziteta – kratko, ali sadržajno je rekao prof. Zajcev.

Ovaj ugovor o saradnji je značajan zbog širenja mreže kontakata i omogućavanja poboljšanja kvaliteta nastave i opšteg obrazovanja kako za ruske, tako i za studente iz Srbije.

Nakon potpisivanja, gostima se obratio i profesor naše Škole, Vladimir Ristanović, koji je zajedno sa prof. Zoranom Nikitović najavio početak plenarnih govora "Moj fakultet/Univerzitet za 5 minuta", gde su 17 predstavnika visokoobrazovnih institucija iz inostranstva - Alžira, Maroka, Italije, Filipina, Rusije, Mađarske, Bugarske, Severne Makedonije, Rumunije, Španije, Malezije, Meksika, Amerike, Češke Republike i Hrvatske - u tom vremenskom periodu govorili o svojim matičnim školama.