Proširena saradnja sa Nacionalnim univerzitetom Užgorod, partnerom iz Ukrajine

Naslovna najnovije

Profesori Visoke škole PEP su učestvovali na međunarodnoj konferenciji u Užgorodu u Ukrajini, u organizaciji Nacionalnog univerziteta Užgorod, 17. i 18. aprila 2019. godine. Učešće na konferenciji su uzeli prof. dr Vladimir Ristanović, dr Slađana Vujičić i dr Zorana Nikitović.

Cilj konferencije je bio razmena informacija, iskustava i rezultata naučnih istraživanja o problematici razvoja moderne ekonomije, traženje načina za uvođenje naučnih dostignuća, inovativnih ideja i stranih iskustava u vezi sa unapređenjem trendova ekonomske reforme u kontekstu decentralizacije, globalizacije i evropskih integracija.

U plenarnom delu konferencije govorio je prof. dr Vladimir Ristanović. Konferencija je imala naslov „Aktuelna pitanja iz ekonomije, računovodstva, finansija i upravljanja ljudskim resursima“. Prof. Ristanović je učestvovao na sesiji „Razvoj proizvodnih snaga i regionalne ekonomije“. Tokom sesije prof. Ristanović je prezentovao zajednički rad „Pravi trenutak za ulazak u regionalnu integraciju“, koji je privukao veliku pažnju i interesovanje učesnika i organizatora konferencije. Nastup i kvalitet rada obezbedio je poziv nastavnicima VŠPEP da svoje radove objavljuju u njihovim naučnim časopisima, a istovremeno brojni ostvareni kontakti proširili su listu međunarodnih partnera VŠPEP-a.

Poseta partnerima iz Ukrajine je iskorišćena za unapređenje saradnje dve partnerske institucije, dali smo podršku partnerskoj instituciji u realizaciji međunarodnog skupa i iskoristili prostor da predstavimo VŠPEP-a učesnicima konferencije.

Tokom posete, naša delegacija je razgovarala sa predstavnicima Ekonomskog fakulteta Nacionalnog univerziteta Užgorod (dekanom, vanredni profesor Vіtalіjem Vіktorovičem Seržanovim, i prodekanom za međunarodne odnose, docentom Volodimirom Andrišinom) o daljoj naučnoj saradnji, projektnim aktivnostima u okviru Erasmus programa, razmeni iskustava i primeni dobre prakse, kao i naučno-istraživačkom radu.