PEP među prvim fakultetima koji su ostvarili kontakt na novom Putu svile

Naslovna najnovije

Peta po redu Konferencija investicija i trgovine centralno-istočne Evrope (CEEC Investment and Trade Expo) organizovana od strane Ministarstva trgovine Kine, lokalnih vlasti provincije Điđang i gradskih vlasti Ningboa,  održana je u periodu od 7 – 12. juna u Ningbou.

Predstavnici Visoke škole PEP pozvani su od strane Ningbo Univerziteta za tehnologiju kao gost konferencije.

Ovaj događaj predstavlja sponu trgovinskog, obrazovnog i tehnološkog karaktera između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, sponu koja će u budućnosti postajati sve značajnija.

Učešće na samoj konferenciji uzelo je više od 200 visokoobrazovnih institucija iz celog sveta, među kojima je bila i Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Ova konferencija jedna je od najvećih i najistaknutijih u Aziji, a od kolikog je značaja pokazuje činjenica da je kineski premijer Li Kećijang lično prisustvovao ovoj konferenciji prethodne godine.

Visoku školu PEP predstavljali su doc. dr Maja Cogoljević, pomoćnik direktora za nastavu, i Vladan Cogoljević, pomoćnik direktora za marketing. Pored sjajnih naučnih tema i usavršavanja iz svojih oblasti, predstavnici PEP-a imali su prilike da dogovore međunarodnu saradnju VSPEP sa Univerzitetom Zheijang Wanli, kao i da ostvare kontakt sa Gradskim koledžom tehnologije zapošljavanja Ningbo.

 

0d sledećeg semestra, studenti i profesori VŠPEP imaće priliku da svoje usavršavanje nastave na nekom od ovih univerziteta, što je još jedan dokaz napretka i unapređenja spektra mogućnosti koji nudi naša škola.