Ceremonijom dodele nagrada okončana Osma međunarodna konferencija EEE 2019

Naslovna najnovije

Svečanu ceremoniju dodela nagrada za najbolji strani i domaći naučni rad na Osmoj međunarodnoj naučnoj konferenciji EEE 2019 otvorila je zamenik direktora Visoke škole PEP, dr Dragica Jovančević.

Nagradu konferencije za najbolji naučni rad iz inostranstva dobio je Dejvid Edvard G. Himenez, za rad na temu "Inkorporacija subjekata životnih veština u tehničko-izbornim zanimanjima i njihov uticaj na učinak studenata".

- Veoma sam očaran time što sam dobio ovu nagradu. Iznenađen sam i drago mi je. Drugi put sam ovde, uvek nailazim na izuzetno gostoprimstvo. Nadam se daljoj saradnji naših Škola. Hvala još jednom - rekao je Himenez.

Najbolji domaći rad iz Srbije napravili su Edita Kastratović, Milan Dragić i Lidija Miletić na temu "Životni standard kao jedan od faktora migracije srpskih državljana", a prof. Dragić sa Visoke škole PEP imao je tu čast da mu ista bude uručena.

- Zahvaljujem se svima. Ovo će biti još jedna konferencija gde sam učestvovao i već imam ideju na čemu ću sledeće raditi. To jeste i ideja ove konferencije i nadam se da će inspirisati i druge na nove ideje - izjavio je Dragić ovom prilikom.

Ceremoniju dodele nagrada zatvorila je dr Zorana Nikitović sa PEP-a, inače vodeći organizator konferencije:

- Hvala na prisustvu i učešću. Zahvaljujem se celom timu, obzirom da je iza nas stajao višemesečni rad. Zahvalila bih se posebno mojim kolegama profesorima koji su bili od velike pomoći, obzirom da su imali mnogo gostiju, kao i mladim koleginicama i kolegama koji su nas podržali i sa osmehom dočekali goste, organizovali kontakt sa medijima i ispratili celu stvar na pravi način. Hvala i gostima koji su predstavili svoje radove, kao i gostujućim profesorima na održanim predavanjima. Konferencija je dobra platforma za podsticanje razvoja zapošljavanja. Otvara nove mogućnosti razvijanja preduzetničkog obrazovanja, kritičkog mišljenja i podsticanja preduzetničkih inicijativa u praksi. Ovakvim preduzetničkim aktivnostima podstiče se razvoj mnogih preduzeća što dovodi do otvaranja novih radnih mesta. Da bi bili uspešni, preduzetnicima su potrebni znanje, kreativnost, inovativnost, kao i razvoj i usavršavanje veština komunikacije. Nadamo se da ćemo vas vrlo brzo uskoro ponovo videti.

Završno obraćanje na samom kraju konferencije izneo je direktor Visoke škole PEP, prof. dr Jovan Živadinović.

- Hvala vam na učešću u radu na osmom izdanju EEE 2019. Nadam se da je konferencija doprinela unapređenju međusobne saradnje svih učesnika, kao i bržem prenošenju iskustava i saznanja na polju društva, kulture i nauke. Nadam se da je Osma međunarodna konferencija opravdala vaša očekivanja, posebno kada je u pitanju sticanje kompetencija i razmena naulnih ideja i iskustava. Već sada ću iskoristiti da vas sve pozovem na Devetu naučnu konferenciju "Zapošljavanje, obrazovanje i preduzetništvo". Ovim našu Osmu međunarodnu konferenciju proglašavam zatvorenom - rekao je Živadinović.

Galeriju sa slikama sa EEE 2019 konferencije pogledajte OVDE.