Donacija knjiga školi u Aranđelovcu

Naslovna najnovije

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo donirala je stručnu literaturu Ekonomsko-ugostiteljskoj školi „Slobodan Minić“ u Aranđelovcu. Na konferenciji za štampu održanoj u petak 10. decembra, direktor Ekonomsko-ugostiteljske škole Zorica Ćiraković objasnila je da je ovo samo prvi korak saradnje sa PEP-om.

- Stručna literatura nam je neophodna za usavršavanje profesora. U saradnji sa Visokom školom zaposlovnu ekonomiju i preduzetništvo organizovaćemo i predavanja iz oblasti ekonomije na teme po izboru samih profesora iz naše škole. Sve to će omogućiti dalje usavrašavanje kadrova na našoj srednjoj školi – rekla je Ćirković.

Pomoćnik direktor Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) Đorđe Minkov rekao je da je, u cilju boljeg kvaliteta školovanja, neophodna bolja saradnja srednjih škola i fakulteta.

- Srednje škole su baza i zato su bitne za fakultete. Naši budući studenti dolaze iz ove škole i zato nam je bitno koji će nivo znanja poneti.  Zbog toga i fakultetima treba da bude u interesu da se poveća nivo znanja učenika a to će se postiće uz usavršavanje nastavnog kadra u srednjim školama. Sva izdanja koja smo donirali Ekonomsko-ugostiteljskoj školi su urađena po nasavremenijim standardima i imaju i praktične delove – objasnio je Minkov. 

Copyright ©

VSPEP 2020.All right reserved